Atgādinot par lasītprasmes un lasītprieka nozīmīgumu personības izaugsmē, jau trešo reizi piektdien, 29. maijā plkst. 12.15 norisināsies Lasīšanas dienas zibakcija, pie iemīļotākajām grāmatām aicinot pulcēties lielus un mazus lasītājus visā Latvijā. Uz pasākumu aicina Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte un Apgāds „Zvaigzne ABC”.

Ikviens ir aicināts izvēlēties mīļāko grāmatu, piemērotāko vietu, uzaicināt lasāmbiedrus un dalīties lasītpriekā piektdien, 29. maijā, no plkst. 12.15 līdz plkst. 12.20 no jebkuras vietas Latvijā vienuviet lasot katrs savu līdzpaņemto grāmatu vai e-grāmatu lasītājos. Tie, kas grib sanākt lasīt kopā vienuviet Rīgā, aicināti ierasties plkst. 12.00 Esplanādē pie Raiņa pieminekļa, līdzi ņemot savu grāmatu.
Lasīšanas dienu aizsāks Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes dekāna, profesora Andra Grīnfelda un Apgāda „Zvaigzne” vadītājas Vija Kilblokas uzruna Esplanādē pie Raiņa pieminekļa plkst. 12.00, lai plkst. 12.15 dotu startu Lasīšanas dienas 5 minūtēm visā Latvijā.
Lai piedalītos Lasīšanas dienā, pirmkārt, katram jāizvēlas sava mīļākā grāmata; otrkārt, jāizvēlas lasīšanas vieta; treškārt, jāuzaicina draugus un radus uz kopīgu lasīšanu; ceturtkārt, jādalās lasītpriekā piektdien, 29. maijā, no plkst. 12.15 līdz plkst. 12.20 no jebkuras vietas Latvijā; piektkārt, ja iespējams, pēc Lasīšanas dienas jāpublicē fotogrāfija no kopīgās lasīšanas Twitter ar mirkļbirku #LatvijaLasa vai jāiesūta fotogrāfija no kopīgas lasīšanas uz e-pastu lasisanasdiena@lu.lv, lai iekļautu to Lasīšanas dienas fotogalerijā un apliecinātu savu līdzdalību jau trešajā kopīgajā Lasīšanas dienā Latvijā.
Tie, kas Twitter vēlas pavēstīt citiem par savu dalību Lasīšanas dienā, var izmantot mirkļbirku #LatvijaLasa un publicēt tviterierakstu „Es piedalīšos Lasīšanas dienā 29.05. pl. 12.00.  #LatvijaLasa”, pastāstot, arī kādu grāmatu un kur lasīs, lai arī citi lasītgribētāji var piebiedroties ar savu mīļāko lasāmvielu.

Dalīties