Piektdien, 21. augustā, konferencē „Dabaszinātnes un matemātika skolā – efektīvi un radoši” Latvijas Universitātē (LU) tiksies ap 600 skolotāju, augstskolu mācībspēku, izglītības politikas veidotāju, ekspertu, zinātnieku un uzņēmēju, lai 33 darbnīcās, semināros, diskusijās un interaktīvā izstādē iedvesmotos un mācītos viens no otra, kā uzlabot savu darbu klasē, aizraujot skolēnus ar eksaktajiem mācību priekšmetiem.  

Ik gadus konference ir ne tikai platforma skolotāju pieredzes apmaiņai, bet arī telpa rosinošām diskusijām. Ir pagājuši 10 gadi, kopš sāktas mācību satura reformas, un šogad tiek plānots uzsākt jaunas, tāpēc šoreiz konferences forumos un plenārsēdē izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītājs Guntars Catlaks, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas (LETERA) prezidents Normunds Bergs, LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra vadītāja Dace Namsone un citi eksperti diskutēs par to, kas paveikts 10 gados un jo būtiskāk – kurp virzāmies tālāk. Plenārsēdē dalībniekus uzrunās un skolotājus ar jauno mācību gadu sveiks arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
Interaktīvā izstāde LU Lielajā aulā pulcēs 25 dažādas iestādes un apvienības, kas nāks klajā ar savu piedāvājumu efektīvam un radošam mācību darbam. Skolotājiem būs iespēja praksē izmēģināt jaunākās izglītības tehnoloģijas, iesaistīties daudzveidīgos eksperimentos un uzzināt par iespējām, kā mācīties ārpus klases – muzejos, zinātnes centros un uzņēmumos. 
Konferenci organizē LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs sadarbībā ar LU fakultātēm, Latvijas Bioloģijas skolotāju asociāciju, Fizikas skolotāju asociāciju, Matemātikas skolotāju apvienību, Ķīmijas skolotāju asociāciju, Latvijas Ģeogrāfijas biedrību. Tā notiks Latvijas Universitātē, Rīgā, Raiņa bulvārī 19. Programma pieejama LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra interneta vietnē.
Plenārsēde, kurā klātesošos uzrunās Valsts prezidents, izglītības un zinātnes ministre, LU rektors prof. Indriķis Muižnieks un citi, sāksies plkst. 14.00 un būs skatāma arī tiešraidē LU portālā

Dalīties