1. septembrī aicinām pirmo kursu studentus uz „Iepazīsti LU!” informatīvajiem pasākumiem. Pasākumi tiek organizēti ar mērķi palīdzēt studentiem iepazīt augstskolas vidi, mācību organizāciju un studentu dzīvi. Visi pasākumi notiks Latvijas Universitātē, Raiņa bulvārī 19.

Plkst.10.00-11.15 LU Studentu Padomes pārstāvji dalīsies pieredzē, pastāstot par studijām augstskolā, studentu dzīvi un iepazīstinās ar studentu atbalsta sistēmu - mentoringa programmu. Piedaloties mentoringa programmā,  LU jaunie studenti iepazīst augstskolas vidi kopā ar savu mentoru - pieredzējušu studentu, reizē saņemot mentora  atbalstu studiju uzsākšanas gaitās. „Iepazīsti LU!” pasākumā Studentu Padomes pārstāvji stāstīs gan par to, kā pieteikties mentoringa programmai, gan ieskicēs dažādus personīgos un profesionālos jautājumus, ar kādiem jaunie studenti var vērsties pie mentoriem.
Savukārt plkst.11.30-13.00 lekcijā „Mācīšanās veidiDr. paed. docente Ieva Margeviča-Grinberga sniegs ieskatu dažādos mācīšanās stilos, kā arī pastāstīs par mācīšanās un laika plānošanas prasmju pilnveidošanas iespējām. Nodarbībā studenti varēs gūt praktiskus ieteikumus, kā efektīvāk organizēt mācības, plānot savu laiku un kā pilnveidot savus mācīšanās ieradumus un prasmes.
Plkst. 13.15-14.45 lekcijā „Veiksmīga iekļaušanās studiju vidē” studenti varēs pievērsties savu prasmju un personības resursu apzināšanai, lai iegūtu pozitīvu studiju pieredzi. Tāpat būs iespēja padomāt par savu profesionālo un personīgo dzīves un studiju mērķu uzstādīšanu un sasniegšanu, kā arī attīstīt savas komunikācijas prasmes, lai ātrāk iepazītu savus jaunos studiju biedrus.
LU Mazajā aulā no plkst.13.00 līdz 15.30 notiks izstāde „Esi aktīvs – iesaisties!”, kas veltīta studentu iepazīstināšanai ar visām pieejamām ārpusstudiju aktivitātēm augstskolā. Izstādē vienuviet pulcēsies pārstāvji no Latvijas Universitātes kultūras, mākslas un izglītības jaunrades biedrības „Juventus”, Sporta servisa centra, Debašu kluba, Atturības un veselības izglītības veicināšanas biedrības, Biznesa inkubatora, Valodu centra, Bibliotēkas, radio NABA,  Studentu padomes, kā arī Erasmus Student Network un Agape Studentu organizācijas.
Plkst.18.00-19.30 notiks ievadlekcija jaunajiem maģistrantūras studentiem (citu augstskolu absolventiem), kurā tiks pārrunāti ar studiju procesu saistītie organizatoriskie jautājumi Latvijas Universitātē.
Ar pasākuma programmu var iepazīties un elektroniski pieteikties var šeit!
Lai veiksmīgs jaunais studiju gads!
LU Studentu servisa komanda

Dalīties