29.septembrī Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē (PPMF) viesojās LU Fonda izpilddirektore, valdes locekle Laila Kundziņa–Zvejniece un tikās ar pamatstudiju 1.kursa studentiem - topošiem skolotājiem un sociāliem pedagogiem.

LU Fonda izpilddirektore L.Kundziņa-Zvejniece stāstīja studentiem par mecenātismu, tā vēsturi un attīstību LU, minot daudzus piemērus, kā izpaužas mecenātisms augstskolā un iepazīstinot ar mecenātiem no Latvijas un ārvalstīm. 1.kursa studenti bija iepriekš informēti ar stipendiju iespējām LU, jo 15.septembrī fakultātē viesojās LU Fonda komunikāciju speciāliste Nataļja Kornišova. Šoreiz studenti ieguva papildus informāciju par to, kā veidojas stipendiju fondi, piemēram, LU dižmecenāta Kristapa Morberga stipendijai, M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendijai un stipendijai "Ceļamaize", Ernesta Felsberga piemiņas stipendijai un citām. Laila Kundziņa – Zvejniece sniedza ieskatu LU studentu korporāciju darbībā un to iespējās, aicinot apmeklēt viesu vakarus, kurus korporācijas organizē ar mērķi iepazīstināt studentus ar studentu korporāciju un ko tajās dara, kā korporācijas atbalsta studentus, kā arī dalīties biedru pieredzē.

Diskusijā izvirzījās jautājumi: kā un kad kļūts par mecenātu? Aktuāls jautājums bija - vai mecenātisms, filantropija un labdarība ir sinonīmi vai tomēr pastāv atšķirības  starp šiem jēdzieniem?

Varam lepoties ar PPMF pirmo stipendijas saņēmēju šajā akadēmiskajā gadā,  profesionālā bakalaura studiju programmas "Skolotājs" apakšprogrammas "Sākumizglītības skolotājs" 1.kursa studenti Margaritu Maļavko, kura ieguva Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju. Vairāk par stipendiāti lasiet šeit.

Paldies LU Fondam par aktīvu sadarbību ar studentiem un lielo ieguldījumu, studentus motivējot, iedvesmojot un atbalstot - rūpējoties par mūsu valsts jauniešiem ar  izcilām sekmēm un augstiem sasniegumiem gan mācībās, gan citās aktivitātēs ārpus mācību darba, kā arī atbalstot tos, kuriem ir nepietiekams materiālais nodrošinājums studijām, bet, kuri ir spējīgi un centīgi mācībās, kā arī aktīvi sabiedriskajā dzīvē!

Dalīties