No 24. augusta līdz 27. novembrim Bibliotēkā Kalpaka bulvārī apskatāma LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes pasniedzējas, mākslinieces Agatas Muzes jaunāko darbu izstāde, kurā aplūkojamas dažādas ainavas ar mākslinieces pēdējā laika aizraušanos - koku motīviem un jūras skatiem Kurzemes pusē.

Izstādē aplūkojami mākslinieces A.Muzes mākslas darbi, kuros attēlotas vairākas Kurzemes ainavas. Gleznās attēlotas ainavas no Engures, Saunaga, Kolkas, Liepājas, Druskininkai (Lietuva)u.c. Šajā izstādē galvenie tēli ir koki un gaismas spēles tajos. Koki ir Agatas "jaunākā aizraušanās" un tieši ar to izstāde ir tik īpaša.
Krāsām ir liela nozīme mākslinieces darbos, kā viņa pati saka: "Es gleznoju diezgan lēni - klājot vienu krāsas slāni virs otra. Man patīk izmantot plašu krāsu spektru. Aizraujoši ir pagleznojumā likt košas un dabai neatbilstošas krāsas. Nākošo kārtu varu gleznot ar daudz pieklusinātākiem toņiem, bet man patīk ieraudzīt, kā pagleznojuma tonis iemirdzas cauri visiem darba slāņiem."
Agata atzīst, ka katrs mākslinieks grib būt individuāls savā izpausmē, atšķirties no citiem, tomēr tēva, mākslinieka Roberta Muža viedoklis viņai ir svarīgs. Agatai ar tēvu ļoti sakrītot motīvu izvēle.
Māksliniece mācījusies Jāņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā, kurā apguvusi glezniecības pamatus pie skolotājas Baibas Vegeres, ieguvusi mākslas bakalaura un maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā, un šobrīd studē LU Pedagoģijas Psiholoģijas un Mākslas fakultātes doktora studiju programmā.
Māksliniece strādā arī par lektori LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē. Agatai pedagoģiskais darbs ir ļoti tuvs, patīk strādāt ar studentiem: "Man patīk no studentiem saņemt atgriezenisko saiti, komunikācija ar jauniešiem mani uzlādē un rada jaunas iedvesmas," tā Agata.
Viņa ir arī grāmatu, bukletu, katalogu, reklāmas materiālu grafiskā noformētāja, ilustrējusi vairāku izdevniecību grāmatas: "Jumava" Kornēlijas Apškrūmas grāmatai "Uzsmaidīt dzīvei", Māras Zālītes grāmatai "Klusās vētras" u.c.,kā arī Jāņa Rozes apgāda grāmatām, piemēram, Māra Čaklā grāmatai "Laiks iegravē sejas: uzmetumi memuāriem", "Preses  Nama" izdotajās grāmatās, piemēram, Māra Runguļa grāmatā "Frīda Frikadele: garstāsts bērniem",kā arī izdevniecībās"Valters un Rapa" un"Talsu Tipogrāfija".
Māksliniecei bijušas sešas personālizstādes: trīsRīgā, Cēsīs, Valmierā un Paņevežā.Kā saka pati māksliniece - personālizstādes viņai ir visnozīmīgākās, jo laiks, kad tām gatavojas ir ļoti īpašs viņas dzīvē.
No 1996. gada gleznotāja piedalījusies vairākās mākslinieku grupu izstādēs, Latvijā - Mākslas dienu izstādē izstāžu zālē "Vernisāža", Melngalvja Nama izstāžu zālē u.c., kā arī vairākās izstādēs ārpus Latvijas. Īpaša nozīme Agatai ir ģimenes izstādēm, ko veidojusi kopīgi ar savu tēvu Robertu Muzi, māti Ainu Muzi un māsu Elīnu Lūsi - Grīnbergu. Pēdējā no tām 2014. gadā Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā.
Mākslinieces darbi bijuši izstādīti arī vairākās plenēru izstādēs Latvijā, Lietuvā, Grieķijā un Polijā. 

Dalīties