Studijas Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē (PPMF) uzsākusi viena no mecenātes Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas stipendiātēm - "fakultātes lepnums" Margarita Maļavko.

Margarita Maļavko absolvējusi Maltas vidusskolu un Maltas mūzikas skolu. Studentes dzimtā puse - Malta Rēzeknes novadā. Tagad uzsākusi studijas LU PPMF īstenotajā profesionālā bakalaura studiju programmas "Skolotājs" apakšprogrammā "Sākumizglītības skolotājs" 1.kursā. Margaritai skolas laikā visvairāk patika un labāk padevās humanitārie priekšmeti: latviešu valoda un literatūra, kulturoloģija, vēsture un mūzika, jo šie mācību priekšmeti atstāj paliekošu iespaidu uz cilvēka vērtību izzināšanu un sevis pilnveidošanu. Viņa sevi raksturo kā laipnu, draudzīgu un atsaucīgu, ar nopietnu attieksme pret mācībām un augstu atbildības sajūta pret sev uzticētiem pienākumiem. Kā Margarita pavada brīvo laiku? – “Brīvajā laikā es labprāt lasu grāmatas. Esmu dziedājusi gan skolas korī, gan arī meiteņu vokālajā ansamblī, tāpēc dziedāšana ir mana brīvā laika aizraušanās. Skolas laikā labprāt iesaistījos dramatiskajā teātra pulciņā. Cenšos aktīvi iesaistīties dažādos pasākumos un konkursos - šovasar man bija iespēja piedalīties XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos gan ar Maltas pūtēju orķestri „Vikords”, gan ar skolas kori. Latvijas 39. Skolēnu zinātniskajā konferencē esmu ieguvusi II pakāpi kulturoloģijas sekcijā. Es domāju, ka ikvienam no mums ir jācenšas sevi apliecināt tajās jomās, kas patiešām interesē un aizrauj. Tas ir lielisks veids, kā lietderīgi izmantot mums atvēlēto laiku, gūt gandarījumu un būt apmierinātam ar sevi. Margarita izvēlējusies studēt skolotāja profesiju, jo šī joma likās visvairāk piemērota. Pagaidām viņa gan sevi var tikai iztēloties skolotājas lomā. Kā saka: „Dzīvosim – redzēsim”. Izvēli par labu studijām Latvijas Universitāti noteica tas, ka LU ir labākā un prestižākā augstskola Latvijā. Stipendiāte izsaka pateicību visiem saviem skolotājiem no pirmsskolas līdz pat vidusskolai. Viņi ir mudinājuši jauno studenti virzīties uz priekšu, ticēt saviem spēkiem un novērtēt to, kas ir. Margarita teic lielu paldies arī ģimenei, kurā vienmēr var rast mierinājumu, atbalstu un noderīgu padomu. Moto: „Dari šodien to, ko citi negrib un dzīvo rītā tā, kā citi nevar.” Novēlējums visiem studiju biedriem: “Smaidiet un uzdrošinieties, jo viss ir iespējams!” Kopā 2015./2016.akad.gadā, pateicoties stipendijai „Ceļamaize” un mecenātes Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijai, izturot LU Fonda pavasarī rīkoto konkursu, studijas Latvijas Universitātē uzsāka 20 Latvijas vidusskolu absolventi no 111, kas bija pieteikušies. Stipendiju ieguvēju kopējā vidējā svērtā atzīme ir 8,9 balles. Jaunieši ir novada un valsts olimpiāžu dalībnieki un laureāti, aktīvi sava novada, pilsētas un valsts patrioti, labprāt iesaistās savas skolas dzīvē, plāno un organizē pasākumus, aizraujoši pavada brīvo laiku.

Stipendijas LU pirmā kursa studentiem iespējams piešķirt, pateicoties mecenātu atbalstam – jau ilgus gadus ar LU Fondu sadarbojas SIA „Arčers”, Anna Čakste Rollins un Latvijas korporāciju apvienības Tēvijas fonds. Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas tiek piešķirtas, pateicoties universitātei novēlētajam mecenātes mantojumam - ienākumi no novēlētā nama apsaimniekošanas tiek novirzīti stipendiju izmaksai.

Atgādinām, ka līdz 30.septembrim turpinās pieteikšanās 23 LU Fonda mecenātu stipendiju nosaukumiem - LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studenti var pretendēt uz Kristapa Morberga stipendiju, Profesora E.Felsberga piemiņas stipendiju un uz stipendijām, ko izveidojušas pašvaldības. Vairāk informācijas www.fonds.lv/stipendijas Lai pieteiktos stipendijām, studenta vidējā atzīme nedrīkst būt zemāka par 7,5 ballēm, anketā ir jānorāda ziņas par sevi, jāpievieno noteikta parauga CV, kā arī jānorāda motivācija stipendijas saņemšanai, sabiedriskā darbošanās un akadēmiskie sasniegumi. Rekomendācijas docētāji nosūta no saviem e-pastiem uz fonds@fonds.lv. Vienlaicīgi vienā akadēmiskajā gadā students drīkst saņemt vienu LU vai cita fonda mecenātu finansētu stipendiju. Students nedrīkst pretendēt uz stipendiju, ja ir darba attiecībās ar LU.

Dalīties