Dalībnieces, piedaloties visās stacijās, ieguvušas diplomus un pārsteiguma balvas

Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē, 18.Starptautiskās studentu konferences atklāšanas ietvaros 14.maijā notika “Sporta aktivitāšu diena fakultātē”. Kārlis Žunda - viens no pasākuma rīkotājiem uzskata, ka šāda veida sporta aktivitāšu dienas Starptautiskās studentu konferences nedēļā varētu kļūt par tradīciju.

Jau 18. reizi Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) studenti un pasniedzēji rīko studentu pētniecisko darbu konferenci, kas paver iespēju dalīties ar savu pieredzi un atklājumiem izglītības, psiholoģijas, kultūras un lingvistikas jomās. Šogad konferences klausītājiem un referentiem tika dota iespēja ne tikai pilnveidot sevi intelektuālā jomā, bet piedalīties LU PPMF trešā kursa studentu (Kārlis, Jurita, Silga, Maija, Anda) rīkotajās sporta spēlēs.

Ir viegli pazaudēt spēju koncentrēties, daudzas stundas pavadot sēžam auditorijā un klausoties citu studentu un pasniedzēju stāstītajā, tādēļ šogad studiju kursa “Projektu vadība izglītībā” ietvaros tika izvirzīts priekšlikums veidot sporta aktivitāšu dienu, kuras laikā konferences dalībniekiem rastos iespēja referentu runu starplaikos izkustēties un piedalīties dažāda veida asprātīgi sagatavotās aktivitātēs. Trešā kursa studente, Jurita Matuseviča, kura šobrīd studē par sporta skolotāju LU PPMF, uzsver, ka ir nepieciešams sabalansēt intelektuālas aktivitātes ar sportiskām, jo, kā mēdza teikt jau senie romieši – veselā miesā vesels gars.

“Sporta aktiviāšu diena fakultātē” norise oficiāli sākās 14.maijā plkst.10.00 Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē (Imantas 7.līnija 1). Dalībnieki bija aicināti pārī piedalīties četrās dažāda veida aktivitātēs. Trīs no tām bija sportiska tipa uzdevumi: “Iztin kamoliņu”, ”Gaisa bumba”, ”Veiklais peldētājs”, kā arī erudīcijas spēle “Zini vai mini”. Interesentiem bija iespēja brīvi apmeklēt aktivitāšu stacijas nenoteiktā kārtībā. Tie dalībnieki, kas izpildīja uzdevumus visās četrās stacijās, tika iepriecināti ar atzinības rakstu un nelielu pārsteigumu.

Kārlis Žunda, viens no galvenajiem pasākuma organizatoriem, par pasākumu saka: “Tā gan ir “pirmie kucēni vienmēr jāslīcina”, bet mācoties no kļūdām un uzlabojot attiecīgus pasākuma aspektus, šāda veida pasākumus varētu veidot kā tradīciju. Katru gadu konferences nedēļa varētu būt ne tikai zinātnisks pasākums, bet vienu dienu varētu veidot kā sporta dienu, līdz ar to konference kļūtu vēl daudzpusīgāka.”

Vairāk informācijas par pasākumu:
Jurita Matseviča, tālrunis: 20279377
Kārlis Žunda, e-pasts
z-karlis@inbox.lv, tālrunis: 29331729

Informāciju sagatavoja:
Anda Apsīte, e-pasts anda_apsiite@inbox.lv, tālrunis: 26552615

Dalīties