Foto: Andra Annemarija Krūmiņa

Ir veiksmīgi noslēgusies Latvijas Universitātes un Eiropas skolotāju izglītības asociācijas (Association for Teacher Education in Europe - ATEE) organizētā ATEE Pavasara konference 2019, kuras šī gada tēma bija “Inovācijas, tehnoloģijas un pētījumi izglītībā”. Konference norisinājās no š.g. 7.-8. jūnijam Latvijas Universitātē, kur 135 konferences dalībnieki no 22 valstīm stāstīja par saviem pētījumiem izglītībā.

Keynote runātāji Maikls L. Metjūzs (Michael L. Mathews) no Oral Roberts Universitātes, ASV un Gabriels Filippe (Gabriel Philippe) no Monpeljē Universitātes, Francijā dalījās ar pieredzē balstītiem  iedvesmojošiem stāstiem par tehnoloģiju izmantošanu izglītībā, kā arī jaunāko tehnoloģiju paraugdemonstrējumiem.

ATEE Pavasara konferencē 2019 arī vairāki uzņēmumi no Latvijas, kuri ikdienā strādā ar tehnoloģijām un to pielāgošanu mācību videi, dalījās savā pieredzē, demonstrējot un ļaujot interesentiem izmēģināt virtuālās un paplašinātās realitātes sniegtās iespējas, kā arī uzzināt vairāk par inovatīviem digitāliem mācību materiāliem, mācību menedžmenta sistēmām un mācību platformām.

Konferences laikā uzņēmumi stāstīja par virtuālās realitātes (VR) sniegtajām iespējām mācību vidē, piemēram, VR medicīniskās apmācības simulatoru kaujas mediķiem (Exonicus, Inc.), VR izglītības sistēmu “The AI-Enabled MQ-Mirror” (Oral Roberts Universitāte), VR tehnoloģiju spēlēm izglītībai (Portāls Virtual Reality Riga), kā arī VR komplektu “ClassVR” (Officeday Latvia). Uzņēmumi vērsa uzmanību arī uz digitālām mācību platformām  un materiāliem ikdienas lietošanai skolā (Uzdevumi.lv, Soma.lv), digitāliem rīkiem speciālajā pedagoģijā (Vividly), kā arī stāstīja par uzņēmumu pētījumiem un nākotnes vīziju par tehnoloģiju lomu izglītībā un mācību satura veidošanā (Accenture Latvia, Zvaigzne ABC, Etwinning Latvia, FasterCourse).

/Fotogrāfs: Andra Annemarija Krūmiņa/
http://foto.lu.lv/arhiivs/2019/f_jun/07b/index.htm

Dalīties