Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Pedagoģijas zinātniskā institūta pētnieki ir iesaistījušies Erasmus+ projektā “Mācību materiālu izstrāde programmatīvās domāšanas attīstībai pirmsskolā” (“Developing Teaching Materials for Preschool Teaching Undergraduates on Computational Thinking and Introduction to Coding (EarlyCode)”, kurš tika uzsākts 2018.gada 1.oktobrī un ilgs 2 gadus līdz 2021.gada 30.septembrim.

Projekta mērķis ir izstrādāt mācību materiālus pirmsskolas vecuma bērniem, lai sekmētu programmatīvās domāšanas attīstību. Projekta rezultātā tiks izstrādāti arī atbalsta materiāli pirmsskolas skolotājiem, kuros būs iekļautas praktiskas idejas, kā pilnveidot mācību procesu pirmsskolā, kādus materiālus iespējams izmantot un kādas bērnu attīstības likumsakarības jāņem vērā, lai programmatīvās domāšanas un robotikas apguve būtu interesanta, aizraujoša un attīstoša.

Projekta partneri no 17. līdz 19. septembrim tiekas Rīgā, lai pārrunātu paveikto, definētu turpmākos darba uzdevumus, plānotu veicamā darba soļus.

Projektā piedalās partneri no Latvijas (Latvijas Universitāte), Itālijas (Scuola di Robotica), Rumānijas (Universitatea din Bucuresti), Lielbritānijas (Early Years - The Organisation for Young Children LBG), Turcijas (APEC Egitim Danismanlik Ltd.) un projekta vadošais partneris ir Ahi Evran Universitesi (Turcija).

Projektā Latvijas Universitāti pārstāv prof. Linda Daniela (projekta koordinators) un
Katrīna Elizabete Biezā (projekta zinātniskā asistente).

Vairāk informācijas par projekta norisi atrodams šeit: http://www.earlycoders.org/Pages/1006/171/Aims

Projekta Nr 2018-1-TR01-KA203-058832. Kopējā piešķirtā finansējuma summa projektam ir 263981.00 Eiro

Dalīties