No 18. oktobra līdz 20. oktobrim Ķīpsalas izstāžu hallē
notiek izstāde Design Isle/ Baltic Furniture.

Latvijas Dizaineru savienība sadarbībā ar izstāžu rīkotājsabiedrību BT1  katru gadu  rīko konkursu un izstādi dizaina profesionāļiem, kā arī profesionālo vidusskolu audzēkņiem un augstskolu studentiem. Šī projekta mērķis ir veicināt pētniecībā un sadarbībā balstītas dizaina izglītības attīstību, analizējot un vērtējot jauno dizaineru sasniegumus, saistot dizaina izglītību ar uzņēmējdarbības vidi, sekmējot sadarbības tīklu starp inovācijas procesā iesaistītajām pusēm un interesentiem attīstību. Šogad konkursam bija iespējams pieteikt darbus četrās kategorijās: Lietu dizains, Saziņas dizains, Vides dizains un Dizaina pētniecība.

PPMF studentu dizaina projekti LDS rīkotajā konkursā ir ieguvuši gan 1. vietas (2015.,2017., 2018. gados), gan  2. un 3.vietas (2016., 2018.gados), kā arī dažādu uzņēmumu un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras speciālbalvas.

Dizaina izstādes, kas šogad ieguvusi jaunu vārdu un atpazīstamību – Dizaina arēna, mērķis arī turpmāk būs vērst sabiedrības, valsts un pašvaldību institūciju, investoru, tirgotāju un ražotāju uzmanību uz dizaina un tā radītās pievienotās vērtības nozīmi uzņēmējdarbībā, eksporta veicināšanā,  ekonomikas stimulēšanā un sociālajā sfērā.

Dalīties