Ir noslēgusies Latvijas Dizaineru savienības rīkotā ikgadējā izstāde “Design Isle” un ar to saistītie konkursi. Šogad ar jaunu nosaukumu “Dizaina arēna” notika arī sacensība starp topošajiem dizaineriem no Latvijas skolām un augstskolām. Uzvarētāju vidū ir Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas (PPMF) studentu diplomdarbi - pētījumi un dizaina projekti, kas bija pieteikti augstskolu dizaina darbu konkursā.

Diplomu par 1. vietu kategorijā “Dizaina pētniecība” saņēma Kristiāna Pandere par diplomdarbu “Bērnu grāmatu dizaina vizuāli stilistiskie aspekti”, darba vadītāja lekt. Ēra Zalcmane. Savukārt atzinību šajā pašā kategorijā saņēma Baibas Paulas Rumpes diplomdarbs “Bērnu dzejoļu grāmatas dizaina stilistika”, vadītājs lekt. Aivars Plotka.

Kategorijā “Saziņas dizains” atzinību izpelnījās Māras Krauzes dizains grāmatai “Raganas jāj mēnesi maitāt” (vadītājs lekt. Aivars Plotka).

Pateicības rakstus par ieguldījumu, vadot studentu darbus, saņēma lektori Ēra Zalcmane un Aivars Plotka.

Apsveicam laureātus!

Konkursam pieteiktie un citi studiju programmas “Māksla” diplomdarbu dizaina projekti apskatāmi LU PPMF ēkas 2. stāva gaiteņos.

Dalīties