Kopš 2002. gada 23. maija, kad notika pirmā konference, kura tika apbalvota ar Eiropas Komisijas atzinības zīmi par inovatīvu svešvalodu apguvi, gadu gaitā konference ir pierādījusi savu nozīmību topošo angļu valodas skolotāju studiju procesā.

Šogad, ievērojot ārkārtas situācijai noteiktos ierobežojumus, 19. Starptautiskā studentu pētniecisko darbu konference norisinājās attālināti, izmantojot Microsoft Teams. Ideja par šī gada konferences nosaukumu “Educathon” radās saistībā ar ieplānoto Rimi Rīgas maratonu, kuram bija jānotiek konferences nedēļas nogalē 16. - 17. maijā. “Mācīšanās nav sprints, bet maratons” bija logo, kas motivēja šī gada 3. kursa topošos angļu valodas skolotājus sasniegt savus izvirzītos pētniecības un konferences projekta mērķus.

19. Starptautiskā studentu pētniecisko darbu konference tika organizēta studiju kursa “Projektu vadīšana izglītībā” ietvaros. Projekta dalībnieki bija Amanda Cine, Amanda Laugale, Keita Straume, Nikola Treimane, Maira Asare un Marina Nozdračeva.

Angļu valodas skolotāji lepojās, ka 14. maijā norisinājās e-konference, kurā studentiem bija iespēja prezentēt savus pētījumus angļu un vācu valodā. Angļu valodā notika 9 ziņojumi par jaunajiem pētniekiem saistošu izglītības problemātiku. Projekta dalībnieces iepriecināja arī 4 topošo vācu valodas skolotāju atsaucība un dalība ar saviem pētījumu ziņojumiem.  

E-konference tika atklāta plkst. 9.30 ar projekta orgkomitejas priekšsēdētājas Amandas Cines uzrunu.  Uzrunas konferences atklāšanā teica arī profesore Indra Odiņa un lektore Anita Auziņa. Konferences ievaddaļā tika rādīts arī īpaši uzņemts video par to, kā studentes bija gatavojušās konferencei. No plkst. 9.50 norisinājās prezentāciju sesija angļu valodā. E-konferences dalībniekiem bija iespēja aprakstīt savas izjūtas un uzdot interesējošus jautājumus MS Teams komentāru sadaļā vai uzdot tos tieši pēc katras prezentācijas, apspriest pētījumos risinātās problēmas un kopā iegūt tiešsaistes konferences pieredzi. Pēc nelielas pauzes plkst. 12:30 sākās pētījumu prezentāciju sesija vācu valodā.

Konferences tiešsaistei pieslēdzās dalībnieki un interesenti no Latvijas Universitātes saimes, Vācijas, Turcijas un Zviedrijas. Kopā 54 dalībnieki bija pieslēgušies angļu valodas sekcijas norisei un 24 dalībnieki vācu valodas sekcijai.

Konferences programma

Paldies visiem, kas aktīvi piedalījās pasākumā, lai e-konference noritētu sekmīgi!

Dalīties