Pirmais RoboPisces projekta gads tuvojas beigām, projekta īstenošanas darbi notiek ļoti aktīvi neskatoties uz šī gada lielo izaicinājumu saistībā ar COVID-19. 

Darbs pie robotikas mācību programmas, skolotāju mācībām un robotikas komplekta vadlīniju izveides turpinās atbilstoši projektā plānotajam ar nelielām laika nobīdēm, ko izraisīja nepieciešamība pārstrukturēt projekta aktivitātes to realizēšanai attālinātā veidā. Tiešsaistes grupu tikšanās ir sevi pierādījušas kā ļoti efektīvu komunikācijas veidu un arī RoboPisces projekta komanda izmanto šo iespēju, lai plānotu gan ikdienas darbu, gan izrunātu visus jautājumus un uzdevumus saistībā ar nākamo projekta īstenošanas gadu. 

Šobrīd ir apkoptas visu sešu projekta dalībvalstu labā prakse saistībā ar robotikas mācību iespējām pamatskolas izglītības posmā (Īrija, Itālija, Grieķija, Horvātija, Malta, Latvija) un sācies darbs pie mācību programmas saturiskās izstrādes. Pētnieki ir uzsākuši izstrādāt skolēnu un skolotāju zināšanu un motivācijas novērtēšanas instrumentārijus. Ir arī izveidota pirmā versija robotikas ierīču un instrumentu komplektam, kas jau 2020.gada septembrī tiks izsūtīta uz projekta skolām, lai skolēni uzsāktu robotikas mācības darbojoties ar tiem. 

Diemžēl ar COVID-19 saistīto ierobežojumu dēļ, nācās atcel klātienes mācības projektā iesaistīto skolu skolotājiem Ankonā (Itālijā) “Izglītojoša robotika, lai mācītu IoT un jūras robotiku pamatskolā” (Educational Robotics to teach IoT and Marine Robotics at the primary school). Neskatoties uz to, ka šī projekta aktivitāte nenotiks, kā plānots, RoboPisces komanda organizēs tiešsaistes kursu un sagatavos materiālus, kas skolotājiem ļaus izpētīt izglītības robotikas pamatus un iepazīties ar RoboFish instrumentu komplektu. 

Sekojiet līdzi projekta gaitai, sekojot RoboPisces sociālā tīkla kontiem un vietnei (www.robopisces.eu) vai abonējiet mūsu biļetenu (https://www.robopisces.eu/newsletter/). 

Un atcerieties, ka aizraujošās aktivitātes ir ceļā uz skolu! 

RoboPisces komanda


Seko!

info@robopisces.it

https://www.facebook.com/RoboPisces-project-101099001529438/

https://twitter.com/RoboPisces

https://www.instagram.com/robopisces/

https://www.researchgate.net/project/Innovative-educational-ROBOtics-strategies-for-PrImary-SChool-ExperienceS-RoboPisces


Mērķis

  • Izstrādāt mācību materiālus robotikas izmantošanai skolās, lai mazinātu agrīnas izglītības pamešanas riskus.
  • Izstrādāt atbalsta materiālus skolotājiem, lai darbotos ar izglītojošo robotiku.
  • Sekmēt skolēnu mācību motivāciju.


Sadarbības partneri

  • Universita Politecnica Delle Marche (vadošais partneris) (Itālija)
  • Latvijas Universitāte (Latvija)
  • University College Dublin, National University Of Ireland (Īrija)
  • Panepistimio Aigaiou (Grieķija)
  • Maria Regina College SPB Primary (Malta)
  • Osnovna skola Titusa Brezovackog (Horvātija)
  • Istituto Comprensivo "Solari" di Loreto (AN) (Itālija)

Periods: 01.09.2019. – 31.08.2022.
Vadītājs: Linda Daniela

 

Dalīties