Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Pedagoģijas zinātniskais institūts sadarbībā ar organizācijām no Francijas (La Ligue de l’enseignement), Itālijas (Scuola di Robotica un ARCI), Spānijas (SOS Racismo Gipuzkoa) un Beļģijas (ALL Digital) 2018. gada septembrī uzsāka dalību Erasmus+ projektā  “eMedia: MEDijpratība un digitālā pilsonība ikvienam” (2018-1-FR01-KA201-048117).

Projekta ietvaros tiek izstrādātas 3 rokasgrāmatas, kā atbalsta materiāls skolotājiem, lai papildinātu gan savas zināšanas par izglītojošo robotiku, medijpratību un izteiksmi tiešsaistē (online expression), gan arī izmantotu tās, veidojot mācību stundas. Tiek veidoti arī atvērtas pieejas un bezmaksas tiešsaistes kursi Moodle platformā, kas būs atbalsts skolotājiem izglītojošās robotikas un medijpratības apguvei.

No 2019. gada 9. decembra līdz 12. decembrim projekta dalībnieki viesojās Latvijā, analizēja līdz šim paveikto, vienojās par turpmākajiem uzdevumiem “eMedia” projektā un uzsāka darbu pie trešās rokasgrāmatas izstrādes par izteiksmes iespējām tiešsaistē.

2020. gadā aprīlī un arī maijā bija plānoti gan informatīvie, gan darba semināri, kā arī projekta dalībnieku mācības klātienē Beļģijā, lai apgūtu nepieciešamās zināšanas un prasmes materiālu izstrādei, bet, pēc ārkārtas situācijas pasludināšanas COVID-19 pandēmijas dēļ, plānotās tikšanās nācās atcelt. 

Tomēr darbs neapstājas un visi projekta partneri reizi mēnesī tiekas tiešsaistē, lai pārrunātu paveikto, risinātu organizatoriskus jautājumus un turpinātu darbu pie materiālu un tiešsaistes robotikas kursa izstrādes. 

Projekta Facebook lapa

               

Dalīties