Š.g. 29.septembrī plkst.16:30 Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes telpās (100a auditorijā) notiks pedagoģijas zinātņu doktora Oskara Zīda monogrāfijas “Izglītības vadība Latvijā: vēsture un attīstība” atklāšanas pasākums.

Oskara Zīda monogrāfija “Izglītības vadība Latvijā: vēsture un attīstība” piedāvā pētījumu par svarīgu un līdz šim fragmentāri analizētu sabiedrības darbību un zinātnes jomu – tās vadību. Monogrāfija ir pirmais mēģinājums izvērtēt izglītības sistēmas un izglītības vadības veidošanās un attīstības līkločus vairāku gadsimtu garumā. Grāmata aplūko izglītības vadības būtību un ideju priekšvēsturi, izglītības vadības vēsturisko attīstību Latvijā, pirmās reformas un stratēģiskās attīstības plānus, kā arī konceptuālās nostādnes izglītības attīstībai trešajā tūkstošgadē.

Monogrāfija būs noderīga autora piedāvāto ideju tālākai attīstībai, jo nekas nav galīgs, visam ir turpinājums…

Pedagoģijas zinātņu doktors Oskars Zīds ir viens no Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes dibinātājiem un veidotājiem, un no 1986. gada līdz 1998. gadam bijis fakultātes dekāns. Oskars Zīds bijis arī Liepājas Universitātes rektors, Baltijas Starptautiskās akadēmijas rektors, kā arī 10. Saeimas deputāts.

Dalīties