No 2. līdz 6. novembrim Latvijas Kultūras akadēmija aicina klātienē un tiešsaistē piedalīties konferenču sērijas “Kultūras Krustpunkti XIV” notikumos, kas būs veltīti tādām tēmām kā Latvijas Kultūras akadēmijas 30 gadi izglītībā, zinātnē un mākslā; modernisma daudzveidīgais strāvojums un īpatnības mākslā, arhitektūrā, literatūrā, teātrī, kino un mūzikā Latvijā; kultūras un mākslas izglītības loma; kā arī teātris, jaunās tehnoloģijas un dažādas skatīšanās pieredzes. Tāpat vairāk nekā 70 referenti prezentēs aktuālāko pētījumu rezultātus konferenču sērijas sekciju dienā.

3. novembrī plkst. 11.00–17.00 tiešsaistē norisināsies konferences starptautiskā diena, kas veltīta tēmai “Mākslas izglītības un kultūrizglītības ietekme: argumenti un pierādījumi”. Konferences orgkomitejā piedalās arī Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Mākslas un tehnoloģiju nodaļas vadītāja Dr. paed. Austra Avotiņa. Konferences mērķis ir aktualizēt kultūras un mākslas izglītības daudzveidīgos devumus visos līmeņos – indivīda, kopienas, valsts. Pētnieki no dažādām valstīm, kā arī Latvijas politikas veidotāji dalīsies šī brīža aktuālajās atziņās par kultūras un mākslas izglītības ietekmju teorētiskajiem, praktiskajiem un komunikācijas aspektiem. Darba valoda – angļu.

Kā konferences runātājs ar ievadlekciju ir uzaicināts un piekritis profesors Pīters Guzuasis (Peter Gouzouasis) no Kanādas (The University of British Columbia, Faculty of Education). Par Latvijas iniciatīvām kultūras un mākslas izglītībā runās Zane Oliņa (Skola 2030 mācību satura ieviešanas vadītāja) un Aija Tūna (Latvijas Valsts simtgades biroja Izglītības un jauniešu projektu vadītāja). Savu pētījumu rezultātus prezentēs pētnieki no Lielbritānijas, Grieķijas, Vācijas, Kipras, Latvijas, Portugāles, Austrijas un Igaunijas. Starptautiskā diena notiek starptautisko sadarbības tīklu sanāksmju ietvaros: ENO (The European Network of Observatories in the Field of Arts and Cultural Education) un ACEnet (Network of European policy makers, civil servants and academics working in the fields of arts and cultural education).

 

Konferences PROGRAMMA latviešu valodā un angļu valodā.

Konferenču sērija norisināsies Latvijas Kultūras akadēmijā (Ludzas ielā 24)  un LKA Teātra mājā “Zirgu pasts” (Dzirnavu 46). Konferenču sērijas notikumi ierobežotam apmeklētāju skaitam (iepriekš reģistrējoties) notiks klātienē un tiks pārraidīti tiešsaistē:  LKA Facebook lapā un LKA Youtube kontā

Esat aicināti reģistrēties konferences notikumu klātienes apmeklējumam (līdz 30. oktobrim) ŠEIT

 

Plašāka informācija Latvijas Kultūras akadēmijas tīmekļvietnē.

Dalīties