Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Pedagoģijas zinātniskā institūta pētnieki turpina īstenot Erasmus+ projektu EarlyCode “Mācību materiālu izstrāde programmatīvās domāšanas attīstībai pirmsskolā” (“Developing Teaching Materials for Preschool Teaching Undergraduates on Computational Thinking and Introduction to Coding”.

Projekta ietvaros tiks:

  • izstrādāts kursa apraksts “Programmatīvās domāšanas attīstība un robotikas izmantošana pirmsskolā” topošajiem pirmsskolas skolotājiem;
  • veidoti mācību materiāli, kurus iespējams izmantot darbā ar pirmsskolas vecuma bērniem;
  • sagatavota rokasgrāmata docētājiem, kas skaidros, kā veiksmīgāk izmantot izstrādāto mācību programmu un mācību materiālus skolotāju izglītībā.

Balstoties vajadzību izpētes rezultātos, kas tika veikta aptaujājot partnervalstu topošos pirmsskolas skolotājus, tiek strādāts pie kursa apraksta izstrādes. Plānotā kursa saturs ir vērsts uz teoriju un praktisku aktivitāšu apkopojumu, lai veicinātu izpratnes veidošanos par programmatīvās domāšanas attīstību un robotikas iesaisti pirmsskolas pedagoģiskajā procesā.

Projekta partneri ir uzsākuši gatavoties attālinātiem pirmsskolas izglītības studentu kursiem, kur topošie pirmsskolas izglītības skolotāji tiks iepazīstināti ar:

  1. programmatīvās domāšanas apguves principiem pirmsskolā;
  2. ievadu kodēšanā un robotikā; 
  3. efektīvu un saistošu metožu izmantošanu pirmsskolas izglītībā.

Programmā piedalīsies 5 studenti no katras partnervalsts un kurss tiks īstenots 40 stundu apjomā (5 dienu garumā).

Projektā piedalās partneri no Latvijas (Latvijas Universitāte), Itālijas (Scuola di Robotica), Rumānijas (Universitatea din Bucuresti), Lielbritānijas (Early Years - The Organisation for Young Children LBG), Turcijas (APEC Egitim Danismanlik Ltd.) un projekta vadošais partneris ir Ahi Evran Universitesi (Turcija).

Projektā Latvijas Universitāti pārstāv prof. Linda Daniela (projekta koordinators) un Katrīna Elizabete Puriņa-Biezā (projekta zinātniskā asistente).

Vairāk informācijas par projekta norisi atrodama projekta mājas lapā.

Projekta Nr. 2018-1-TR01-KA203-058832. Kopējā piešķirtā finansējuma summa projektam ir 263 981,00 Eiro

Dalīties