Artūrs Brūvelis. Foto no personīgā arhīva.

Artūrs ir profesionālās bakalaura studiju programmas "Māksla" students un pašlaik izstrādā savu diplomdarbu, kura tēma ir Latvijas Televīzijas vizuālās identitātes maiņa. Šāda tēmas izvēle saistīta ar to, ka Artūrs strādā Latvijas Televīzijā, kas ļauj studiju darbu realizēt arī praksē. Artūrs atzīst, ka “bieži nācies saskarties ar situācijām, kad esošais uzņēmuma zīmols, vairs neatbilst mūsdienu prasībām un prasās pēc jauna, svaiga un radoša pasniegšanas veida,” kas arī ir par pamatu tēmas izvēlei. Ikdienas darbs Latvijas Televīzija ir saistīts ar grafisko dizainu, veidojot pašreklāmas materiālus mārketinga vajadzībām. Viņa grafiskos darbus regulāri ir iespējams redzēt gan Latvijas Televīzijas sociālajos tīklos, gan arī citās uzņēmuma platformās.

Pēc pamatskolas Artūrs Rīgas Amatniecības vidusskolā mācījās Vizuālās reklāmas dizainu. Iegūtā arodizglītība, pēc Artūra domām, ir devusi ļoti labu pamatu mākslas un grafiskā dizaina nozarē. Uzreiz pēc skolas pabeigšanas Artūrs sāka strādāt vizuālās reklāmas ražošanas jomā, kur piecu gadu laikā ieguva plašu tehnisko pieredzi. Tomēr vēlme izpausties radoši pieauga, un Artūrs nolēma Latvijas Universitātē apgūt studiju programmu “Grafiskais dizainers”, kas gan papildinātu, gan nostiprinātu līdzšinējās zināšanas un prasmes.

Kopumā Artūrs ar studijām LU PPMF ir apmierināts un uzskata, ka tās ir ļoti labs veids, lai jaunajiem censoņiem iemācītu dizaina pamatus un ievirzītu tos nozarē. Tomēr atzīst, ka, ja ir vēlme apgūt grafisko dizainu kā profesiju augstā līmenī, tad noteikti iesaka padziļinātas zināšanas apgūt pašmācības ceļā, sākt strādāt nozarē, lai veidotos teorētisko zināšanu sasaiste ar praktisko darbību, vai arī apgūt kādu alternatīvu studiju programmu arī ārzemēs.

Pēc dabas būdams aktīvs cilvēks, Artūrs ilgi mierā nosēdēt nevar, tādēļ paralēli studijām PPMF un darbam Latvijas Televīzijā, ir iesācis arī pāris radošus amatniecības projektus - Rustic Creations AB un Print Dip. Artūrs mīl piedzīvojumus, ikdienā aktīvi sporto, un kopš bērnības aizraujas ar ekstrēmo riteņbraukšanu. Kā stāsta Artūrs, “studijas PPMF man ir devušas jaunus draugus, paziņas un pieredzi, kā arī izaugsmes iespējas. Tās ir devušas dzinuli nemitīgi darboties, augt un attīstīties. Un, protams, arī kādu negulētu nakti.”

Dalīties