Anna Holberga. Foto no personīgā arhīva.

Anna ir pabeigusi Rīgas Starptautisko skolu (International School of Riga), kurā viņai bija iespēja vidusskolas posmā palīdzēt mācīt gleznošanu bērniem, kā arī vadīt radošās rakstīšanas pulciņu un kursu psiholoģijā skolas “Mission and Service” programmas ietvaros. Anna saprata, ka skolotāja darbs ir foršs un iedvesmojošs, tādēļ izvēlējās studēt Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) Profesionālajā bakalaura studiju programmā «Skolotājs». Tomēr Anna vēlējās sevi izaicināt, tādēļ papildus angļu valodas skolotāja kvalifikācijai izvēlējās “Informātikas un programmēšanas skolotājs” kā savu otro kvalifikāciju.

Pašlaik Anna ir 3. kursa studente un stāsta, ka “ir apmierināta ar studijām, tās ir devušas zināšanas par skolēnu attīstību, dažādām mācību metodēm, iespējām, kā arī prasmes plānot un vadīt mācību stundas.” Anna ir pievienojusies “Learn IT” komandai un vada programmēšanas nodarbības bērniem, kā arī māca  skolēniem programmēšanas valodu “Scratch!

Anna 2020.gada rudenī tika ievēlēta par PPMF Studentu pašpārvaldes vadītāju. Tas sevī ietver vadīt un koordinēt PPMF Studentu pašpārvaldes darbību, vadīt kopsapulces, strādāt ar dokumentiem, kā arī komunicēt PPMF Studentu pašpārvaldes vārdā gan ar PPMF studentiem un vadību, gan arī ar LU Studentu padomi. Vairums Studentu pašpārvaldes biedru ir pirmā kursa studenti, tādēļ Annai ir liels prieks, ka viņa var nodot savas zināšanas un iedvesmot jaunos biedrus. Šis pandēmijas laiks ir bijis liels izaicinājums arī Studentu pašpārvaldei, jo nav izdevies realizēt daudzas ieceres, tomēr Studentu pašpārvalde strādā pie dažām idejām attālinātiem pasākumiem. “Kaut gan strādājam attālināti, PPMF Studentu pašpārvalde joprojām ir aktīva!” stāsta Anna.

Brīvajā laikā Anna aizraujas ar peldēšanu, ko dara jau kopš agras bērnības, iegūstot apbalvojumus skolēnu sacensībās, kā arī ir bijusi Babītes pagasta čempione. Hobija līmenī Anna spēlē arī volejbolu, un 2017. un 2018. gadā piedalījusies kā brīvprātīgā Eiropas čempionātā pludmales volejbolā.

Anna studentiem novēl “izturību, kā arī izmantot visas savas spējas un pieslēgt visas čakras, lai veiksmīgi nokārtotu sesiju!”

Dalīties