Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) studiju programmas “Vizuālās mākslas skolotājs” 3. kursa studentes studiju kursa “Projekta vadīšana izglītībā” ietvaros izstrādāja projektu “Pedagoģijas studentu piesaiste skolām” ar mērķi apkopot informāciju par pieejamajām skolotāju vakancēm dažādos Latvijas reģionos.

"Esam par plašu vakanču pieejamību un iespēju tās aplūkot vienuviet," stāsta studentes. Studiju procesa un izpētes laikā tika konstatēts, ka vakanču atrašana, īpaši reģionos, mēdz būt ļoti sarežģīta. Bieži vien nav saiknes starp fakultātes studentiem un darba devējiem, īpaši pandēmijas laikā, kad nav iespējams apskatīt sludinājumus uz sludinājumu dēļiem fakultātes telpās. Projekta autores uzskatīja, ka LU PPMF mājas lapā pieejamo sadaļu “Prakse un darba piedāvājumi” iespējams papildināt, lai tā sniegtu lielāku atbalstu studentiem darba vai prakses meklēšanā dažādos Latvijas reģionos.

Jaunākā  informācija par pieejamajām vakancēm darbam skolā ir pieejama LU PPMF mājas lapas sadaļā Darba piedāvājumi, bet projekta ietvaros tapusi arī sadaļa, kurā apkopota informācija ar noderīgām saitēm darba meklētājiem par darba iespējām dažādās Latvijas pilsētās un reģionos. 

Noslēdzoties akadēmiskajam gadam, pēc saspringtā sesiju perioda ikviens pedagoģijas students ir aicināts ielūkoties darba piedāvājumu sadaļā un izaicināt sevi darbam skolā jau studiju laikā.

Projekta autores: Lelde Kristīne Kaužēna, Kate Kļaviņa, Paula Lagzdiņa un Baiba Valtere (studiju programmas “Vizuālās mākslas skolotājs” 3. kursa studentes)

Dalīties