2021. gada 12. – 17. septembrī norisinājās Eiropas Savienības ERASMUS+ Stratēģiskās partnerības projekta "Skolotāju prasmju attīstība pirmsskolas vecumposma bērnu izglītošanai ar un caur digitālajām tehnoloģijām"/ "Developing Teacher’s Skills to Educate Pre-School Children with and Through Digital Technologies" (DigiKid) 2020-KA-203-12 seminārs Igaunijā (Tartu, Narva, Rakvere).

Projekta seminārā piedalījās Tartu Universitātes Narvas koledžas (Narva, Igaunija), Heidelbergas Izglītības unversitātes (Vācija), Primorskas Universitātes (Slovēnija) un Latvijas Universitātes (Latvija) mācībspēki; kā arī CreaKids (Latvija), Koper pirmsskolas (Slovēnija) un Rohuajas pirmsskolas (Igaunija pirmsskolas) speciālisti.

Latvijas Universitāti projekta seminārā pārstāvēja asoc.prof. I.Margeviča-Grinberga un lektore Egija Laganovska.

Projekta vadošie partneri bija sagatavojuši plašu programmu, paredzot pirmsskolas skolotāju izglītības un prakses saistībā ar digitālo pratību izzināšanu vairākos līmeņos. Projekta vizītes laikā Latvijas Universitātes pārstāves guva vispusīgu priekšstatu par Igaunijas pirmsskolas izglītības digitalizāciju, pirmsskolas skolotāju izglītību, brīvdabas pedagoģiju un tehnoloģijām bagātināto bilingvālo izglītību pirmsskolā.

Vairāk par semināru lasiet šeit.

 

Dalīties