Piektdien, 3. decembrī, no plkst. 10.00-11.30 notiks tiešsaistes paneļdiskusija „Doktorantūra: status quo un virzība uz pētniecības izcilību”, kurā  Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) prezentēs sadarbībā ar Centrālo statistikas pārvaldi veiktā apsekojuma "Zinātņu doktoru tālākā karjera” jaunākos datus, informēs par jaunā doktorantūras modeļa ieviešanas gaitu un kopā ar nozares pārstāvjiem diskutēs par turpmāko doktorantūras attīstību Latvijā.

Paneļdiskusijā piedalīsies IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta pārstāvji – direktora vietnieks zinātnes jomā Jānis Paiders un direktora vietniece augstākās izglītības jomā Dace Jansone; Dr.pharm. Maija Dambrova, Rīgas Stradiņa universitātes profesore, Latvijas Organiskās sintēzes institūta Farmaceitiskās farmakoloģijas laboratorijas vadītāja; Dr.sc.ing. Lauris Bisenieks, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Doktorantu studiju nodaļas vadītājs; Ph.D. Brigita Daļecka, RTU pētniece, un Dr.sc.soc. Miķelis Grīviņš,  “Baltic Studies Centre” vadošais pētnieks.

Lai uzdotu jautājumus un saņemtu runas personu atbildes, aicinām reģistrēties šeit līdz 2. decembrim plkst. 16.00. Zoom pieeja tiks nosūtīta līdz plkst. 17.00.

Papildu informācija šeit.

Dalīties