Foto no Dānijas personīgā arhīva: ceļā uz Rīgu

VIA Universitātes koledža atrodas Dānijas otrajā lielākajā pilsētā Orhūsā. Koledžā kopumā mācās 2800 starptautisko studentu un 15 000 dāņu studentu, un tā piedāvā vairāk nekā 40 studiju programmas, piemēram, izglītība, veselības zinātne, dizains, inženierzinātnes un uzņēmējdarbība. Viena trešdaļa visu skolotāju Dānijā absolvē VIA skolotāju izglītības bakalaura programmu. Programmas mērķis ir izglītot studentus, lai tie kļūtu par akadēmiski, didaktiski un pedagoģiski kompetentiem skolotājiem sākumskolā un pamatskolā. Studiju kursi ir balstīti uz nacionāliem un starptautiskiem pētījumiem un ietver eksperimentālas un novatoriskas pieejas mācīšanai. Studenti tiek mudināti dot savu ieguldījumu skolotāja profesijas attīstībā. Papildus specializācijai galvenajos mācību priekšmetos studenti iegūst kompetenci mācību metodikās, klases vadīšanā, attiecību veidošanā un sadarbībā, kā darbā ar bērniem ar īpašām vajadzībām. Studiju procesā nozīmīga loma ir  praksēm, projektu darbiem un stažēšanās, kas var notikt starptautiskā mērogā.  

Mille Guldhøj Roskjær: “Ikvienam, kurš mācās par skolotāju Dānijā, jāizvēlas trīs galvenie priekšmeti. Mēs visi 18, kas viesojas pie Jums Rīgā, par vienu no tiem esam izvēlējušies priekšmetu Sociālās zinības. Šobrīd mēs apgūstam kursu par starptautisko politiku un ES, un saistībā ar to mums bija jāizvēlas Eiropas pilsēta, kuru apmeklēt studiju braucienā. Mēs izvēlējāmies doties uz Rīgu, un mēs visi esam ļoti satraukti, dodoties Jūsu pilsētas un universitātes izpētē. Kopā ar mums ir mūsu docētājs Leif Brondbjerg”.  

6. aprīlī  grupa viesosies Latvijas Universitātē, kur tiksies ar profesionālā bakalaura studiju programmas “Skolotājs” studentiem: Karlīnu Veidi, Annu Zirdziņu, Madi Jeti Janci, starptautisko asistentu Mustafa Kavak, programmas docētājām Anitu Auziņu. Agitu Klemperi-Sipjaginu un Indru Odiņu. 

Dalīties