No 9. līdz un 13.maijam Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) docētājas profesore Indra Odiņa un docente Evija Latkovska kopā ar kolēģiem no Spānijas, Rumānijas, Grieķijas un Lielbritānijas tikās darba seminārā KA2 – Cooperation for innovation and the exchange of good practices KA201 – Strategic Partnerships for school education projektā CREDIBLE (Children with Rare Diseases and their Inclusion in Basic Learning Environments – Bērnu ar retajām slimībām iekļaušanās iespējas mācību vidē). Seminārs notika Spānijā, Valensijas Universitātē.

Mācību semināru ciklā pirmās divas dienas tika veltītas praktiskiem tematiem par bērnu ar retām slimībām iekļaušanu izglītības procesā, aplūkojot gan dažādus iekļaujošās izglītības  aspektus no iesaistīto institūciju un cilvēku (piemēram, reto slimību organizācijas, skolotāju izglītības programmas, bērnu ģimenes) skatu punkta, gan interesenti tika iepazīstināti ar CREDIBLE projekta izstrādātajiem intelektuālajiem rezultātiem (platformu, rokasgrāmatu skolotājiem un skolotājiem paredzēto profesionālās pilnveides kursu).

Mācību semināru cikla pēdējās trīs dienās projekta dalībnieki strādāja pie paredzētā profesionālās pilnveides kursa uzlabošanas, sadarbojoties ar jaunajām speciālistēm Laiu Rieru (Laia Riera) un Džesiku Stucki (Jessica Stucki), kas palīdzēja izzināt dažādus bērnu ar retām slimībām stāstus par viņu gaidām, iespējām un realitāti, vēloties iekļauties izglītības procesā vispārizglītojošā skolā.

Visu dalībvalstu iesaistītie speciālisti cer, ka projekta rezultātā radītā informatīvā rokasgrāmata, profesionālās pilnveides kurss un iespēja skolotājiem komunicēt starptautiskā elektroniskā vidē paplašinās viņu iespējas iegūt un dalīties ar informāciju par labas prakses piemēriem par pedagoģisko darbu ar bērniem ar retām slimībām, tādejādi bagātinot savu profesionālo pieredzi.

Vairāk par projektu: https://erasmuscredible.eu/, projekta Facebook lapa  vai Twitter https://twitter.com/credibleerasmus.

 

Dalīties