Latvijas Universitātes Pedagoģijas zinātniskā institūta pētnieki kopā ar vēl 7 citu valstu partneriem no 2. līdz 4. novembrim piedalījās projekta "Pieejama interaktīva mācību vide, lai atbalstītu uzņēmējspējas attīstību" (projekta numurs PIz-21219-ST-N-040) organizētajās mācībās Vācijā. Projekta mērķis ir veidot pieejamu un interaktīvu mācību vidi, lai sekmētu un atbalstītu uzņēmējspēju attīstību.

Mācības norisinājās Vācijas galvaspilsētā Berlīnē. To laikā tika papildinātas zināšanas par nozīmīgākajiem aprites ekonomikas aspektiem, dažādiem digitāliem rīkiem, kurus var izmantot mācību procesā. Tikām iepazīstināti arī ar mikromācīšanās (micro-learning) aspektiem un sniegts ieskats grafiskajā dizainā. Mācību laikā papildinājām arī praktiskās iemaņas, veidojot  EduZine (digitālu mācīšanās līdzekli). EduZine tēma bija par vienu no aprites ekonomikas svarīgām tēmām - ātrās modes industriju. Kopā ar citu valstu partneriem, veidojām mācību video, infografiku, zināšanu pārbaudes testus, meklējām datus par modes industriju un pētījām labās prakses piemērus. Iegūtās teorētiskās un praktiskās zināšanas palīdzēs projekta uzdevumu izpildē, jo partneriem ir jāveido EduZine par dažādām ar aprites ekonomiku saistītām tēmām.

Projekta mērķis ir veidot pieejamu un interaktīvu mācību vidi, lai sekmētu un atbalstītu uzņēmējspēju attīstību. Tā ietvaros tiek izstrādāta profesionālās izglītības mācību programma pedagogiem, lai veidotu izpratni par uzņēmējdarbību un aprites ekonomiku. Projektam izstrādāta mājas lapa: http://learningcircleproject.eu Projekta aktivitātēm var līdzi sekot arī Facebook vietnē: https://www.facebook.com/LearningCircleproject

Projektā iesaistītie partneri: Projekta vadošais partneris ir Banbridge District Enterprises (Apvienotā Karaliste). Projektā piedalās partneri no Spānijas (Permacultura Cantabria), ​Īrijas (Spectrum Research Centre​), Latvijas (Latvijas Universitāte), Portugāles (Rightchallenge​), Vācijas (Skills Elevation Berlin​), Rumānijas (Fundatia Centrul Educational Spektrum)​ un Kipras (INNOVADE​).

Projektā Latvijas Universitāti pārstāv: Prof. Linda Daniela (projekta vadītāja), Zinta Zālīte-Supe (projekta zinātniskā asistente), Kristaps Supe (eksperts)
Projekta Nr.: 2020-1-UK01-KA226-VET-094435
Projekts tiks īstenots līdz 2023. gada 28. februārim.
Kopējā piešķirtā finansējuma summa projektam ir 298 541 Eiro 

   

Dalīties