2022. gada 3. decembrī LU PPMF, Rīgā, Imantas 1. līnijā 1, 204. auditorijā notiks informatīvais seminārs par projekta “NEurodažādība darba vidē: Atbalsts jauniešiem ar autiskā spektra traucējumiem (AST) darba gaitu uzsākšanai un panākumiem darbavietā” galvenajiem rezultātiem.

Semināru vadīs Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) pētniece, lektore Egija Laganovska.

Semināra mērķis: veicināt projektā izstrādāto materiālu un e-platformas lietošanu darbā ar jauniešiem ar autiskā spektra traucējumiem, atbalstot jauniešu integrāciju darba vidē.

Seminārā dalībnieki iepazīsies ar projekta ietvaros izstrādātajiem materiāliem:

  1. Projekta mājas lapa: nework-learning.eu
  2. Interaktīvi mācību materiāli (lai piekļūtu, jāreģistrējas mājas lapā un jākļūst par lietotāju)
  3. Mācību programma jauniešiem ar autiskā spektra traucējumiem (AST) caurviju prasmju pilnveidei. Atrodas brīvpieejā projekta mājas lapā.  Skat. https://nework-learning.eu/page/nework-join-curricula-handbook. Ir iespējama tieša piekļuve: skat.  http://nework-learning.eu/uploads/curricula_latvia.pdf

Informācija par projektu

Projekta mērķis: izstrādāt, aprobēt, kā arī vēlāk publicēt inovatīvu atbalsta materiālu pedagogiem, lai nodrošinātu visu nepieciešamo atbalstu jauniešiem ar AST apgūt prasmes, kas nepieciešamas, lai iekļūtu darba tirgū un gūtu panākumus darbā. - īstenot izglītojošus kursus jauniešiem ar AST darba meklēšanas prasmju pilnveidošanā.

Projekta vadošais partneris: VsI Socialiniu inovaciju centras (Lietuva), projektā iesaistās arī citi partneri: Innovation Hive (Grieķija), Stichting Drawing to Health (Nīderlande), STANDO LTD (Kipra),

SC PSIHOFORWORLD (Rumānija). Projekta ilgums: 1.09.2020. – 31.08.2022 (pagarināts līdz 31.12.2022). Latvijas finansējums: 28603.00 EUR. Projekta dalībnieki no Latvijas Universitātes: vadošā pētniece Dita Nīmante (dita.nimante@lu.lv), pētniece Egija Laganovska (egija.laganovska@lu.lv). Projekta sadarbības partneris Latvijā: Latvijas Autisma apvienība.

Projekta Nr. 2020-1-LT01-KA204-078035; “NEurodiversity at work: Supporting young adults with ASD enter and succeed at the workplace”

Seko jaunumiem: www.nework-project.eu; un latviešu valodā: https://nework-project.eu/projekts/ 

  @neurodiversityatwork 

         

Dalīties