No 3. līdz 14. jūlijam Gvangju (Gwangju), Korejā notika 28. vasaras studentu pasaules Universiāde, kurā piedalījās 143 valstu pārstāvji. Latvijas komandā bija 48 sportisti, no kuriem 11 pārstāvēja Latvijas Universitāti un 3 mūsu - Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti (PPMF).

Liels prieks par PPMF studentiem, kas godam aizstāvēja savu valsti, Universitāti un fakultāti.

Īpaši jāuzsver maģistra studiju programmas "Izglītības vadība"  studente Madara Onužāne, kura finālsacensībās izcīnīja 2.vietu  - sudraba medaļu - augstlēkšanā ar rezultātu 1,80 m.
Otru augstāko panākumu Latvijai sarūpēja PPMF  profesionālā bakalaura studiju programma "Skolotājs" apakšprogrammas "Sporta skolotājs"  šī gada absolvents Zigismunds Sirmais ar rezultātu 79,37 m, izcīnot bronzas godalgu šķēpa mešanā. Priekšsacīkstēs Zigismunds raidīja šķēpu 74,94 m tālumā, kas nodrošināja vietu finālā ar 10.rezultātu.

Arī Renārs Stepiņš sekmīgi startēja 800 m distancē. Viņš priekšsacīkstēs distanci veica 1:51,08 un iekļuva pusfinālā, kur uzlaboja savu sniegumu 1:48,98, kā rezultātā sīvā konkurencē izcīnīja 11.vietu.

Kopsummā Latvija ar divām sudraba un vienu bronzas medaļu ierindojās 47.vietā.

Dalīties