Jaunākajā OECD PISA pētījumā par piecpadsmitgadnieku matemātikas zināšanām Latvija ierindojās 29. vietā, tāpat pērn skolēnu vidējais rezultāts matemātikas eksāmenā bija zemākais pēdējo desmit gadu laikā, lai gan iegūtās zināšanas ir noderīgas prasmes visai dzīvei. Pētnieki apgalvo, ka interese par matemātiku samazinās tieši vidusskolēniem, kuri uzdod jautājumu: “Kam man to vajadzēs?”

Kādi ir mīti un patiesība par matemātikas prasmēm, kādēļ bez tām nevar iztikt nevienā profesijā un ko mēs varam darīt, lai matemātikas mācīšanās kļūtu ne vien nepieciešama, bet arī aizraujoša? Matemātikas zināšanu nozīmi nav iespējams pārvērtēt, un tām ir tieša saistība ar labāku nākotni mūsu nācijai!

Pasākumā piedalīsies:

  • Maksims Jegorovs, Accenture Latvija vadītājs 
  • Rudīte Andersone, Latvijas Matemātikas skolotāju apvienības priekšsēdētāja 
  • Kārlis Kravis, Iespējamā Misija direktors 

Papildus aktivitātes:

  • Īpaša virtuālā izlaušanās spēle “MathScape”, kurā katrs varēs pārbaudīt savas matemātikas un loģiskās domāšanas prasmes vēl nebijušā formātā
  • Jaunradīti dažādu profesiju matemātikas uzdevumi prāta asināšanai
 

Pasākumam līdzi sekot varēs arī tiešraidē, Accenture Facebook lapā

 

Lūdzam informēt par savu dalību pasākumā līdz 7. februārim plkst. 12.00, rakstot mara.araja@ka.lv vai zvanot 26602738. Pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana un filmēšana, un iegūtais materiāls var tikt izmantots komunikācijā un publicēts sociālajos tīklos.

 

Uz tikšanos Matemātikas svētkos, 10. februārī plkst. 15.00, Latvijas Universitātes Zinātņu mājā 747. telpā, Jelgavas ielā 3!

 

Dalīties