Šobrīd Valsts pētījuma programmas projekta “Dzīve ar COVID-19: Novērtējums par koronavīrusa izraisītās krīzes pārvarēšanu Latvijā un priekšlikumi sabiedrības noturībai nākotnē” (VPP-COVID-2020/1-0013) ietvaros projekta partneri vēlas apzināt vecāku viedokli par attālinātās mācīšanās laikā piedzīvoto.

Aptaujā lūdzam piedalīties skolēnu vecākus (vai bērnu likumiskos pārstāvjus). Anketa ir anonīma un iegūtie viedokļi tiks analizēti tikai apkopotā veidā. Anketas aizpildīšana aizņems līdz 15 minūtēm.

ANKETA

 

COVID - 19 radītie izaicinājumi, kad bija nepieciešams nodrošināt attālinātu mācību procesu, radīja līdz šim nebijušu krīzes situāciju, kad skolēnu vecākiem bija jākļūst arī par mācību procesa līdzdalībniekiem, lai palīdzētu bērniem mācīties attālināti. Pandēmijas laikā pieņemtie lēmumi par mācīšanās procesa nodrošināšanu bija krīzes situācijas ietekmēti. Lai mācītos no šīs krīzes un apzinātos, kā turpmāk šādas situācijas veiksmīgāk pārvarēt, ir nepieciešams apzināties gan krīzes mācības, gan arī pozitīvos piemērus dažādu risinājumu izmantošanā.

 

Šis projekts risina Valsts Pētījumu Programmas “Covid-19 seku mazināšanai” apakšuzdevumu 6.10. īstenot pētījumus, attīstīt un izstrādāt risinājumus.

Projekta partneri:
Rīgas Stradiņa universitāte (Vadošais partneris)
Latvijas Universitāte
Vidzemes Augstskola
Elektronikas un datorzinātņu institūts
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija
 

Dalīties