Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes  4. kursa studenti, topošie skolotāji, īstenojuši projektu ar mērķi atbalstīt un izglītot skolotājus par jaunākajām tehnoloģijām, kā arī attīstīt viņu iemaņas, kuras pielietot ikdienas mācību procesa laikā.

Pēdējais gads ir bijis izaicinājumu pilns. Gandrīz ikviens cilvēks ir piedzīvojis izmaiņas savā ikdienā, taču skolotājus ārkārtas situācija valstī ir skārusi īpaši. Zibenīgā ātrumā skolotājiem bija jāpielāgojas attālinātajam mācību formātam, lai gan daudzi arī šodien nejūtas pārliecināti savās prasmēs jēgpilni izmantot tehnoloģijas. Pieradums pie vienas platformas izmantošanas veidojas ātri, taču ko darīt tiem skolotājiem, kuriem atkal ir jāapgūst platforma tiešsaistes nodarbībām no jauna?

Pārrunājot problēmas saistībā ar attalinātajām mācībām, studenti nolēma atbalstīt skolotājus un piedāvāja iespēju apgūt Microsoft Teams platformu. Sākot no 2021. gada 28. aprīļa līdz 19. maijam projekta ietvaros Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas skolotāji varēja apgūt teorētiskās zināšanas par MS Teams platformas izmantošanu, kā arī šīs zināšanas pielietot praktiski jau 1. nodarbības beigās! Pēc četrām nodarbībām, mācību dalībnieki jau spēja patstāvīgi izmantot MS Teams savā ikdienas darbā. Lai neapjuktu informācijas pārbagātībā – skolotājiem tiks dota iespēja atkārtot visas tēmas Wakelet platformā, kurā ir gan attēlota, gan aprakstīta katras nodarbības aktivitāte.
 


Projekts sagatavots studiju kursa “Projektu vadīšana izglītībā” ietvaros.
Projektu īstenoja - Studiju programmas "Angļu valodas skolotājs" 4. kursa studentes Jolanta Voina, Mārīte Marta Vizbule, Charlotte Louise Mallinson, Silvija Lešinska; Studiju programmas "Sporta skolotājs" 4.kursa studenti Dinija Gātere, Elvis Simanovičs, Liene Cevoliņa.

 

Dalīties