Pateicoties LU PPMF Studentu pašpārvaldei par atbalstu, šī gada 11.aprīlī profesionālās bakalaura studiju programmas “Skolotājs” topošajiem skolotājiem un arī docētājām bija lieliska iespēja vadīt stundas Viļakas Valsts ģimnāzijas skolēniem no 1. līdz 12. klasei.

Tikām sagaidīti visas skolas iepazīšanās līnijā no rīta. 

1. un 2. klases skolēni kopā ar lektori Agitu Klemperi-Sipjaginu sportoja Lieldienu noskaņās, 3. un 4. klases veidoja savu vērtību koku kopā ar Elizabeti un Tatjanu, 5. klase apguva decimāldaļu saskaitīšanu un atņemšanu matemātikā kopā ar Martu un pirmās palīdzības pamatus ar Darius. 6. klases skolēniem Marija atsvaidzināja angļu valodas vārdu krājumu par Lieldienām, Valērija un Karina diskutēja par vārdu izcelsmi krievu valodā un pie Agijas skolēni iepazinās ar Ēzopa fabulām un rakstīja savas fabulas. 7. un 8. klases skolēni Sanda vadībā izveidoja savas valstis un diskutēja par demokrātijas principiem, vēl 7. klasē angļu valodas stundā Marija iepazīstināja ar Lieldienu tradīcijām, savukārt, 8.klasē bija iespēja apgūt pirmās palīdzības jautājumus ar Darius.

Agija vadīja literatūras stundu 9.klases skolēniem par grāmatu vērtību, veicinot lasīšanu, kam sekoja lektores Lolitas Šelvahas apzinātās ēšanas stundas. 10. klases skolēni kopā ar topošo matemātikas skolotāju Martu apguva loģiska rakstura uzdevumus – uzdevumus par izteikumu patiesumu, Mustafa centās iesaistīt skolēnus diskusijā par TV šoviem. 11. klases krievu valodas stundā Tatjana un Karina organizēja debati, mācot skolēniem sava viedokļa argumentāciju, un skolēni kopā ar 12. klasi apskatīja ilgtspējīgas attīstības jautājumus ar lektori Agitu Klemperi-Sipjaginu. Kā arī 12. klasē Darius organizēja diskusiju par jauniešiem aktuāliem seksuālās veselības jautājumiem, Karina un Valērija izaicināja skolēnus izzināt vārdu izcelsmi krievu valodā.

LU PPMF studenti un docētājas saka paldies Viļakas Valsts ģimnāzijas direktorei Sarmītei Šaicānei, direktores vietniecēm Santai Bondarei un Mārītei Supei-Tučai, kā arī skolotājiem par iespēju mums viesoties Jūsu skolā, iepazīt skolu un vietējo kopienu, gūt pieredzi skolotāja darba ikdienā un saņemt vērtīgu atgriezenisko saiti no skolotājiem.

Vizītes ietvaros studentiem bija arī iespēja tikties ar iedvesmojošiem cilvēkiem: Viļakas JS Romas katoļu baznīcas prāvestu Guntaru Skutelu un ērģelnieci Initu Raginsku, novada uzņēmējiem Viju Kuļšu un Aldi Ločmeli, leļļu kolekcionāri Evitu Zarembu.

 

Dalīties