LU Pedagoģijas zinātniskais institūts ir partneris Erasmus plus projektā EARLY, kas ir veltīts pirmsskolas izglītības posmam izglītojošās robotikas un attālināto mācību kontekstā, un norisināsies līdz 2024. gadam.

Šī projekta mērķis ir izstrādāt piecu mācību moduļu materiālus un rokasgrāmatu topošajiem un esošajiem pedagogiem, kā arī vecākiem – izglītojošās robotikas un algoritmiskās domāšanas apgūšanas veicināšnai pirmsskolas un sākumskolas izglītības posmā (piemērojot arī attālināto mācību procesam) 3-7 gadu vecumam.

Lai gan skolēni un studenti attālināto mācību laikā (COVID ārkārtas stāvokļa laikā), salīdzinoši bez problēmām, varēja izmantot tiešsaistes mācību iespējas un to priekšrocības, jaunākiem bērniem bija grūtāk turpināt "būt skolā" tiešsaistē. Viens no iemesliem, piemērotu mācību materiālu trūkums. Tāpat mācību un aktivitāšu nodrošināšana dažādās platformās dažkārt nav iespējama pedagogu vai vecāku pieredzes un kompetences trūkuma dēļ. Šīs problēmas norāda uz projekta mērķa aktualitāti, kā risinājumu tādām situācijām.

Projektā laikā izstrādātie mācību materiāli tik aprobēti arī Latvijas pirmsskolās:

  • Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Zīļuks”, Hipokrāta iela 25A, Rīga
  • Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde “Ligzdiņa”, Apuzes iela 74, Rīga
  • Privātā pirmsskola CreaKids, Kastrānes iela 5a, Rīga

Pirmā projekta partneru klātienes tikšanās norisinājās šī gada maijā Turcijā, Kocaeli Universitātē. Kopīgi izstrādāta aptaujas anketa gan aprobācijā iesaistītajām izglītības iestādēm, gan plašākam respondentu lokam – vecākiem un pedagogiem, kas strādājuši pēdējo divu gadu laikā (attālinātā mācību procesa laikā). Tāpat tika saskaņota mācību materiālu izstrādes veidne un uzbūve, vienotam stilam un materiālu izstrādes pieejai.

Seko!
https://www.facebook.com/ErasmusEARLYProject

Sadarbības partneri:
KOCAELI UNIVERSITESI Turkey 
LATVIJAS UNIVERSITATE Latvia  |
SCUOLA DI ROBOTICA Italy 
UNIVERSITAET MANNHEIM Germany 
Early Years - the organisation for young children ROI Ireland
INSTITUTO POLITECNICO DE VISEU Portugal 

Periods: 01.11.2021. – 30.05.20224.
Projekta vadītāja: Prof. Linda Daniela

Dalīties