No 2021. gada 1. marta pētnieki no Latvijas Universitātes, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes, Pedagoģijas zinātniskā institūta darbojas Erasmus+ projektā Nr. 2020-1-PL01-KA226-HE-096356 Sociālās vides izzināšana: Sociālās pētniecības metožu krātuve(Navigating Social Worlds: Toolbox for Social Inquiry (SocialWorlds).

Projekta rezultātā ir tapusi platforma, ko var izmantot darbā ar studentiem, lai mācītu pētniecības metodoloģiju. Platformā izvietotie materiāli ir izstrādāti angļu valodā un tulkoti latviešu, poļu, rumāņu, igauņu un ungāru valodās. Šie materiāli ļauj patstāvīgi apgūt informāciju par sociālajā pētniecībā izmantojamām pētniecības metodēm. Tie nodrošinās studentiem iespēju apzināties un kritiski izvērtēt to, kā datus var interpretēt publiskos diskursos un pētnieciskajos naratīvos un ļaus studentiem iespēju apgūt zināšanas, prasmes un kompetences, kas ļaus viņiem veikt sociālo pētījumu projektus.

Saite uz platformu ir šeit: https://socialworlds.sgh.waw.pl/about-project 

­

Projekta vadošais partneris ir Szkola Glowna Handlowa w Warszawie (Polija), un iesaistīti partneri no Rumānijas (Universitatea Babes Bolyai), Igaunijas (Tartu Ulikool), Lietuvas (Public Policy and Management Institute) un Latvijas (Latvijas Universitāte).

Latvijas Universitātē projektu koordinē prof. Linda Daniela un piedalās docents Hasans Selcuks.

Projekta kopējais budžets ir 236 360,00 EUR.

Šis projekts ir finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šī publikācija atspoguļo tikai autora viedokli, un Komisija nav atbildīga par tajā ietvertās informācijas jebkādu izmantošanu.
Projekta numurs: 2020-1-PL01-KA226-HE-096356

     

Dalīties