Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes eksperti no 27. novembra līdz 2. decembrim apmeklēja "Immersive Tech Week 2023" un piedalījās starptautiskā zinātniskā konferencē "EuroXR2023" Nīderlandē, Roterdamas pilsētā. Brauciena mērķis bija stiprināt un pilnveidot projekta komandas docētāju profesionālās iemaņas imersīvo tehnoloģiju jomā, tai skaitā iepazīsties ar jaunākajām tehnoloģijām izglītībā un mākslā, gūstot praktisku pieredzi to lietošanā.

Šo pasākumu ietvaros bija iespēja apmeklēt Delftas tehnoloģiju universitāti (Delft University of Technology) un iepazīties ar īstenotajiem pētījumiem saistībā ar virtuālo un papildināto realitāti un haptiskajām tehnoloģijām. LU PPMF eksperti praktiski izmēģināja izstrādātos prototipus un uzzināja par labās prakses piemēriem, starpdisciplinārajos pētījumos imersīvo tehnoloģiju integrācijai dažādās nozarēs, tai skaitā izglītībā. Vizīte Delftas tehnoloģiju universitātē bija vērtīga pieredzes apmaiņa un sniedza jaunas idejas, kā integrēt tehnoloģijas mūsu fakultātē.

Starptautiski zinātniskās konferences  "EuroXR2023" ietvaros, pētnieku komanda no LU PPMF piedalījās ar stenda referātu par tēmu “Augmented Reality for Developing Interior Design Skills in Secondary Education”, kā arī iepazinās ar citu pētnieku pētījumiem. LU PPMF dekāne, profesore Linda Daniela moderēja konferences sesiju "Human Factors in XR: Performance, Acceptance and Design" un bija viena no žūrijas komandas, kas vērtēja konferences dalībnieku zinātniskās publikācijas un izvirzīja galvenās balvas ieguvēju.

Papildus konferencei tika apmeklēta arī Immersive Tech Week 2023, kuras ietvaros projekta komanda apmeklēja ekspozīcijas, kurās varēja iepazīties gan ar jaunākajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem imersīvo un haptisko tehnoloģiju jomā, gan testēt dažādas pieredzes, piemēram, dažādus apbalvojumus ieguvušas imersīvās filmas.

Iegūtās zināšanas un atziņas tiks pielietotas studiju kursu docēšanā un imersīvo tehnoloģiju integrācijai fakultātē.

Aktivitātes tiek īstenotas ESF projekta “Automatizācijas rīki radošajām industrijām AutoRade”, ID Nr. 8.2.3.0/22/A/004, ietvaros. Projekta partneri: Ekonomikas un kultūras augstskola, Latvijas Universitāte, Transporta un sakaru institūts, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, Vidzemes augstskola, Liepājas Universitāte, Latvijas Digitālais akselerators, Ventspils Augsto tehnoloģiju parks, Valmieras Attīstības aģentūra.

Projekta kopējais budžets ir 1 682 157,84 EUR, tajā skaitā ESF finansējums ir 85% no attiecināmajiem izdevumiem jeb 1 429 834,16 EUR; Valsts budžeta finansējums ir 15% no attiecināmajiem izdevumiem jeb 252 323,68 EUR. Projekta ieviešanas periods: no 2022. gada  31. oktobra līdz 2023. gada 31. decembrim (14 mēneši).

Dalīties