23. un 24. februārī Latvijas Universitāte (LU) ikvienu interesentu – skolēnus, skolotājus, vecākus un citus – aicina uz Latvijā lielāko studiju festivālu “L-Universs”. Pasākums notiks LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā Torņakalnā no plkst. 9.00 līdz 18.00 un ieeja tajā būs bez maksas.

“L-Universs” ir LU alternatīva ierastajai izstādei “Skola”, kas katru gadu notiek Ķīpsalas izstāžu kompleksā. Kā lielākā Latvijas augstskola ar plašāko studiju programmu piedāvājumu, LU vēlas sniegt topošajiem studentiem un viņu atbalstītājiem iespējami pilnīgu informāciju un iesaistes iespējas.

Festivālā “L-Universs” apmeklētājiem būs iespēja iepazīt studiju iespējas LU un iemēģināt roku savā nākotnes profesijā dažādos laboratorijas darbos, situāciju izspēlēs un testos. Universitātes pārstāvji - studenti, mācībspēki un izcilas personības - saistošās sarunās un diskusijās iepazīstinās ar augstskolas vairāk nekā 150 daudzveidīgajām un kvalitatīvajām studiju programmām.

Apmeklētāji, kuriem studiju virziena izvēle, iespējams, vēl ir liels nezināmais, varēs tikties ar karjeras konsultantu, kas palīdzēs saskatīt savas stiprās puses un izvēlēties pareizo ceļu turpmākai attīstībai. LU Studentu padome iepazīstinās ar aizraujošo studentu sabiedrisko dzīvi, no “pirmajām rokām” jeb pašiem dalībniekiem varēs uzzināt par ārpusstudiju aktivitātēm, kurās var iesaistīties studenti - amatiermāksla, sports, tematiskie klubi u.c.

Abas festivāla norises dienas apmeklētāji aicināti doties īpašās ekskursijās, iepazīstot LU Akadēmisko centru - vienu no modernākajiem studiju un pētniecības centriem visā Ziemeļeiropā, iesaistīties sociālo mediju aktivitātēs, izmēģināt virtuālo realitāti un baudīt Latvijas mūziķu koncertus.

Pasākuma laikā, piektdien, 23. februārī, skolotājiem būs izveidota īpaša, tikai viņiem pieejama tīklošanās un atpūtas zona jeb “Skolotāju lounge”. Īpaši pedagogiem sagatavotajā pasākuma programmā gaidāmas sarunas par skolotāju ikdienas darbu un labsajūtu, jauno skolotāju izaicinājumiem, tikšanās ar augstskolas ekspertiem un dažādu speciālistu padomi. Pieteikšanās dalībai “Skolotāju lounge” turpināsies līdz 9. februārim.

Tāpat 23. februārī vairākas Latvijas skolas saņems LU Skolu balvu, ko LU pasniedz par ieguldīto darbu skolēnu sagatavošanā studijām Latvijas Universitātē. Skolu pārstāvji ne vien pulcēsies apbalvošanas ceremonijā, bet arī tiks iesaistīti tieši viņiem sagatavotā Erudīcijas spēlē, par kuras skatītājiem un līdzjutējiem varēs kļūt ikviens festivāla apmeklētājs.

”L-Universs” būs visaptverošs, spožs un daudzveidīgs – gluži kā visums virs mūsu galvām, kam nav ne gala, ne robežu. Festivāla programma ir pieejama LU portālā www.lu.lv un tā tiks pastāvīgi papildināta līdz pat festivāla sākumam. "L-Universs" apmeklējums un dalība visās aktivitātēs ir bez maksas. Universitāte aicina plānot ierašanos pēc iespējas videi draudzīgi – ar sabiedrisko transportu vai kājām.

Skaties foto no pagājušā gada festivāla LU fotoarhīvā!

Dalīties