Latvijas Universitātes (turpmāk - LU) Pedagoģijas zinātniskā institūta pētnieki kopā ar vēl 5 citu valstu partneriem 2024. gada janvārī piedalījās projekta "Integrating Virtual and Augmented Reality in Higher Education Curricula" (Virtuālās un papildinātās realitātes tehnoloģiju integrācija augstākajā izglītībā) partneru klātienes sanāksmē. Projekta mērķis ir attīstīt augstākajās izglītības institūcijās nodarbināto mācībspēku zināšanas, prasmes un iemaņas par virtuālās un papildināto realitātes tehnoloģijām, lai sekmētu to integrāciju studiju procesā. Sanāksmes laikā tika izrunāti sasniegtie mērķi un plānoti darbi, lai sekmīgi noslēgtu projektu.

Projekta ietvaros LU Pedagoģijas zinātniskā institūta pētniekiem ir bijusi iespēja apmeklēt mācības Grieķijā, Rodas salās. Mācību laikā tika apgūti arī dažādi praktiski rīki, lai mācībspēkiem būtu iespēja veidot savu saturu virtuālajā realitātē vai arī papildināt jau izstrādātus mācību materiālus, lai pēc tam tos varētu izmantot papildinātās realitātes tehnoloģijā. Iegūtās zināšanas tika nodotas mūsu fakultātes mācībspēkiem, piedāvājot iespēju apgūt imersīvās tehnoloģijas. Projekta ietvaros ir izstrādāta mācību programma, lai veidotu izpratni par virtuālās un papildinātās realitātes tehnoloģijām un iespējamajiem risinājumiem to integrācijai augstākajā izglītībā: https://www.vr-in-he.eu/result-3_e-learning-platform/

Projektam izstrādāta mājas lapa: www.vr-in-he.eu. Projekta aktivitātēm var līdzi sekot arī Facebook un Instagram vietnēs: www.facebook.com/VRinHE; www.instagram.com/vrinhe/

Projektā iesaistītie partneri: Projekta vadošais partneris ir University of Ruse (Bulgārija). Projektā piedalās partneri no Grieķijas (University of the Aegean), Austrijas (The European Network for the Transfer and Exploitation of EU Project Results), Bulgārijas (Bulgarian-Romanian Chamber of Commerce and Industry), Latvijas (Latvijas Universitāte) un Kipras (University of Nicosia & Center for the Advancement of Research & Development in Educational Technology).

Projektā Latvijas Universitāti pārstāv: Prof. Linda Daniela (projekta vadītāja), Zinta Zālīte-Supe (projekta zinātniskā asistente)

Projekta Nr.: 2021-1-BG01-KA220-HED-000032128

          

Dalīties