LU Pedagoģijas zinātniskais institūts ir vadošais partneris Erasmus+ projektā GREENCODE, kas ir veltīts pirmsskolas izglītības posmam izglītojošās robotikas un vides saudzēšanas apzinātības kontekstā. Projekts GREENCODE  norisināsies līdz 2025. gadam.

Šī projekta mērķis ir izstrādāt augstākās izglītības mācību programmu topošajiem pirmsskolas izglītības skolotājiem, kā arī rokasgrāmatu, mācību plānus, aktivitāšu grāmatu, video pamācības u.c. materiālus saistībā ar analītiski algoritmisko domāšanu, izglītojošo robotiku, vides apzinātību un saudzēšanu pirmsskolas izglītības posmā.

Pirmā projekta partneru klātienes tikšanās norisinājās šī gada janvāra izskaņā Rīgā, Latvijas Universitātē. Projekta partneri kopīgi izstrādāja aptaujas anketas un detalizētu plānu skolotāju semināram, kā arī tika saskaņota mācību materiālu izstrādes veidne un uzbūve, vienotam stilam un materiālu izstrādes pieejai. Partneri izskatīja, diskutēja un koriģēja projekta publicitātes plānu, materiālu izstrādes mērķus, uzdevumu sadali un izstrādes posmus.

  

Sanāksmes laikā Latvijā projekta partneri arī viesojās Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē “Ligzdiņa”, lai iepazītu pirmsskolas izglītības iestādes vidi Latvijā, tās tehnisko nodrošinājumu, darba ritmu u.c. Projekta partneriem bija iespēja uzklausīt Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Ligzdiņa” pieredzi saistībā ar projekta materiālos plānotajām tēmām un citiem aspektiem.

   

 


Sadarbības partneri:
LATVIJAS UNIVERSITATE Latvia 
UNIVERSITAET MANNHEIM Germany
SCUOLA DI ROBOTICA Italy 
Early Years - the organisation for young children ROI Ireland
INSTITUTO POLITECNICO DE VISEU Portugal 
KOCAELI UNIVERSITESI Turkey 
SVEUCILISTE U RIJECI Croatia

Periods: 01.09.2023 - 31.08.2025
Projekta vadītāja: Prof. Linda Daniela
Projekta koordinatore: Ketlīna Tumase

Dalīties