19. martā LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātē (IZPF) sadarbībā ar Kanādas vēstniecību notika tikšanās ar Kanādas Svešvalodu asociācijas pārstāvi, otrās valodas mācību metodikas speciālisti Trišu Kolbēru (Trish Kolber) un Kanādas vēstniecības publiskās diplomātijas un sabiedrisko attiecību speciālisti Lailu Kiršu. T. Kolbēra iepazīstināja IZPF mācībspēkus ar aktualitātēm Kanādas svešvalodu skolotāju izglītībā un atbalsta pasākumiem valodu skolotājiem, lai mazinātu izdegšanas risku un veicinātu skolotāju palikšanu skolās. Kā arī tika diskutēts par iespējamiem risinājumiem svešvalodu skolotāju trūkumam Latvijā.

20. martā  par godu vispasaules Frankofonijas dienai turpinājās saruna par svešvalodu mācīšanu Latvijas skolās, kur paneļdiskusijā piedalījās Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietniece vispārējās izglītības jautājumos Kristīne Niedre-Lathere, Latvijas Universitātes Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes dekāne Linda Daniela, Jūrmalas Izglītības pārvaldes vadītājs Edgars Bērziņš, Francijas Izglītības, sporta un pētniecības ģenerālinspekcijas ģenerālinspektors Žonas Erins (Jonas Erin), Kanādas Svešvalodu skolotāju asociācijas pārstāve, eksperte svešvalodu skolotāju darba vides pilnveidē un atbalsta sniegšanā Triša Kolbēra (Trish Kolber) un diskusijas moderatore Kristīne Žilde-Krēvica. 

Dekāne Linda Daniela analizēja iespējamos izaicinājumus un risinājumus svešvalodu skolotāju izglītībā un prezentēja IZPF piedāvātās studiju programmas svešvalodu skolotāja kvalifikācijas ieguvei un Pieaugušo pedagoģiskās izglītības centra pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmu "Vispārējās pamatizglītības angļu, franču, krievu un vācu valodas skolotājs".

 

Informāciju sagatavoja: Egija Laganovska, Ieva Margeviča-Grinberga

Foto: Egija Laganovska

Dalīties